Ack Värmland, du sköna.

Högt intill Glafsfjordens västra strand med spektakulär utsikt och milslånga vyer, där hittar du Kuba.

Boende i 3 steg

Steg 1

Om man bor på behandlingshemmet Kuba har man en egen lägenhet på 53 kvm. Lägenheten är möblerad, den har dusch, toalett och fullt utrustat kök. I "Kubahuset" finns stora gemensamma rum, där vi träffas och äter måltiderna tillsammans.

Steg 2

Om man är redo att utvecklas vidare finns möjlighet att bo på Stödboendet Näset. Även Näsets lägenheter är stora, ljusa och möblerade. Huset ligger en kilometer ifrån huvudverksamheten och man deltar frivilligt på alla gemensamma aktiviteter, så som måltider och utflykter. Denna form innebär ett fortsatt ADL-stöd men med större självständigt och eget ansvar för ESL-funktioner så som dygnsrytm och sociala relationer.

Steg 3

Vi har en utslusslägenhet i Arvika som även den är ljus och har milsvis av utsikt över staden och Glafsfjorden. Härifrån har du stöd och kontakt med oss dagligen men du bor och upprätthåller själv ett vardagsliv.

Ett enastående läge.

Hillringsbergs HVB är vackert beläget 3,5 mil utanför Arvika och 7 mil från Karlstad, Värmland. Glava är det lilla samhället som angränsar till Hillringsberg. Här finns bl.a. dagligvaruhandel, postombud, restaurang samt en bensinstation m.m. Centret ligger högt precis intill Glafsfjordens västra strand. Utsikten är spektakulär och erbjuder milslånga vyer.

Vår natur har blivit uppmärksammad i New York Times!
Gå till artikeln..


1996

Grundades

12

Medarbetare

12

Platser

Rörelse och aktivitet

På Kuba finns olika rum för utvecklande och skapande verksamhet.

Vi har en nybyggd lokal där vi gör mindfulness och yoga i en änden och i andra delen är det musikrum. Ena stunden andas vi, lyssnar nyfiket på avlägsna ljud och känner andningen och stillheten som sprider sig, andra stunder jammar vi loss. Hela musikrummet lyfter när basen rullar, pianot kompar och mickförstärkta röster och munspel klingar fram.

Vi har ett möbelsnickeri där Shabby Chic är temat! Här förvandlas mörka möbler till sammetslent vita, där ytan under skimrar igenom och ger djup till det ljusa. Vackert och symboliskt!

Utomhus grovsnickras och målas det förfullt på sommaren. När hösten faller kommer planerna för vinterns renoverings- och byggverksamheter fram. Vid bryggan ligger båten och Träning på gym. Många av oss gillar hundar och promenader i naturen blir därför en naturlig del av vår verksamhet

Vi har ett vilorum med en massagestol och givetvis ett TV-rum med mängder av kanaler.

Huset Kuba byggdes år 1905.

Men riktigt så gammalt är inte vårt HVB-hem. Hursomhelst, huset Kuba, där verksamheten huvudsakligen bedrivs, var tidigare en arbetarbostad för de som arbetade på det närliggande sågverket. På den tiden kunde bostaden inhysa hela 52 barn och dess föräldrar. Idag är det inte lika trångt!